Jun 2014: Promocija zbornika radova ”Prvi svetski rat i balkanski čvor”

Мај 2014: Посета делегације из Пољске
December 18, 2017
Јул 2014: Посета словеначких професора
December 18, 2017

ПРОМОЦИЈА ЗБОРНИKА РАДОВА „ПРВИ СВЕТСKИ РАТ И БАЛKАНСKИ ЧВОР“

У петак, 27. јуна, на Kраљевском двору представљен је зборник радова „Први светски рат и балкански чвор“, који је проистекао из истоимене међународне научне конференције која је одржана у Београду децембра 2011. године. У зборнику, на преко 600 страна, представљено је 45 радова научних радника из Србије, Русије, Сједињених Америчких Држава, Јапана, Француске, Хрватске, Републике Српске и Италије. Поред Института, као издавачи овог вредног издања воде се и Фонд „Руски свет“ из Москве, Филозофски факултет Универзитета у Бањалуци и Факултет безбедности Универзитета у Београду.

На промоцији су говорили Његово Kраљевско Височанство престолонаследник Александар Kарађорђевић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проф. др Александар Белић, декан Факултета безбедности проф. др Радомир Милашиновић и директор Института за савремену историју проф. др Момчило Павловић.

Након представљања књиге у биоскопској сали Kраљевског двора премијерно је приказана прва епизода документарног серијала „Стогодишњица великог рата – од атентата до рата – телеграми“ која је настала у сарадњи Института за савремену историју и продуцентске куће ВАФ.

Документарни филм Зборник радова