Dan Instituta 31.januar 2011.

Januar 2011: Odbrana doktorske disertacije mr Srđana Cvetkovića
18 децембра, 2017
Februar 2011: Politikin Članak o promociji ,,Bele knjige“
18 децембра, 2017

31.januar 2011. OBELEŽEN DAN INSTITUTA

Svečanim skupom održanom u hotelu Palas obeležen je dan Instituta 31.januar 2011. Na svečanosti suosim sadašnjih i nekadašnjih saradnika Instituta, prisustvovali i članovi Upravnog odbora Instituta, predstavnici Мinistarstva nauke i tehnološkog razvoja, drugih naučno-istraživačkih, obrazovnih i kulturnih institucija, medija, kao i brojni poslovni saradnici i prijatelji Instituta.

Skup je pozdravio pomoćnik ministra nauke i tehnološkog razvoja prof.dr Tibor Sabo. On je odao priznanje saradnicima Instituta na postignutim rezultatima i govorio o aktivnostima Ministarstva nauke u novom projektnom ciklusu.

Jubilarne nagrade podelio je predsednik Upravnog odbora dr Čedomir Antić. Direktor Instituta za savremenu istoriju, prof. dr Momčilo Pavlović podneo je godišnji izveštaj o radu Instituta u 2010. i izložio plan rada za 2011.godinu. Posebno je istakao da je tokom prethodne godine Institut objavio čak 12 monografija, a da će ovaj svojevrsni “rekord” po prilici biti i nadmašen u ovoj godini, budući da je samo tokom januara Institut objavio tri monografske publikacije. 

Za deset godina rada u Institutu jubilarne nagrade dobili su dr Nebojša Popović, dr Goran Miloradović i Zorica Todorović. Posebnom odlukom direktora za postignute rezultate u 2010. novčane nagrade dobili su dr Bojan Dimitrijević, dr Vladimir Petrović i Dragana Miladinović, sekretar Instituta.

Prof. dr Momčilo Pavlović, direktor Instituta za savremenu istoriju

Prof. dr Tibor Sabo, pomoćnik ministra nauke i tehnoloskog razvoja

Svecana sednica povodom dana Instituta, 31.januar.2011.